Tuesday, August 27, 2013

KL Bird Park

minggu lepas nyawa aku datang bangi untuk simposium.. dah dok kat bangi tu, dia pun melajakkan diri ke serdang.. bila dah ke serdang, aku apa lagi, ajak la ke bangsar, tempat adik aku.. hehe..

time aku dok promo2 blog homestay mak aku, aku ter'come across with this ahkak punya blog.. dia pergi ke kl bird park..

aku ni pon tergedik-gedik lah ke nyawa aku mintak jalan-jalan ke bird park kl..

sesungguhnya, aku memang mengidamkan dating yang beriadah ni.. haha.. dating tak dating la.. ngan adik aku sekali kan.. haha..

ok.. nk share gambo..

mak jemah excited dah nak masuk.. 

ini adik gue.. nak ke korea 2015.. insya Allah.. tapi gi bird park dulu b4 gi korea tu k.. 

dah gemok kannnn.. huaaaa.. kuat makan time puasa.. ni burn balik!

bird park kl.. 

burung ni ada kat mana-mana je.. bebas terbang.. 

ni pon sama.. bebas.. besar lak tu..

merak ni tengah berehat atas pokok.. gemok kan.. 

burung ni, tak ingat apa nama.. spesis2 hornbill kot.. bunyi dia, peh3.. 

comel kan burung hantu ni.. 

grooming each other.. ouh.. sape sempat amik gambo, tolong la amik gambo kat sini.. kitorang aritu tak sempat.. time pergi ramai gila beratur.. time patanh balik, dia kata burung-burung nak makan lak.. sobs sobs.. 1 kepala rm10 kalau pakai camera sendiri.. 

pandai burung ni.. color very vibrant kan.. dia cari-cari kuaci yg berisi.. so, kitorang cari la yang berisi untuk bagi kat dia.. 

adik aku pun nak gak.. ehehe.. penyayang anak-anak rahim n sarah ni.. 

1st impression tengok dia ni, waaaa.. macam dinosaur la! tengok la kaler n kepala dia tu.. hehe.. 

dia ni tidurrrr.. 

ok.. stil tidur.. pusing leher.. sakit tengkok.. 

banyak gila kan burung ni.. berlambak!! kadang-kadang selumber landing sebelah orang.. kesian gak sebab budak-budak suka kejar dia.. haha.. 

ini bukan patung.. ini real.. landing baik punya.. pastu posing.. berkepak begitu.. keringkan bulu pelepak kot?

ini wat kenduri ok tak? masak rendang? nyum3.. 

burung antu ni selalu dalam cerita antu kan.. 

ok dah abes.. ok la masuk sini.. rm25 with mycard.. blanja inche nyawa and adik.. dah aku mengajak kan.. hahaha.. ok.. tu saja..

p/s: gambo inche nyawa? dia taknak amik gambo.. ciss..

6 comments:

sweet life said...

alooorr lorrr... sweetnyer...
berdating tgk animals...
animals tgk korang.. hahahha


Khairahimo said...

haha.. pasni entah nk g mne la plak kan..

Cho Zila said...

akakpun tak bawak lagi anak2 kesini merancang dah lama tapi tak sampai lagini.. tempat yang sangat bermanfaatkan..

sweet life said...

better g camni..
jogging ke...
dari makan and tgk wayang... haha...
abes masa...
if tak de modal nak citer...
tgk wayang dulu then makan...
haa.. baru ada modal nak bercerita..
tapi korang dah level tak yang pikir modal nak citer :P

Khairahimo said...

@cho zila: hehe.. time kasih melawat.. best gi sini.. bwk budak2 mesti lg diorg seronok.. :)

@sweetlife: haha.. aah.. igt kekok gak jumpa.. dh klo ari2 bgayut.. ble borak pon ok je.. ngaaa..

Tina Othman said...

Dulu2 bird park ni tempat peberet kami satu family, skrg je jarang pergi