Tuesday, December 20, 2011

protokol hantu

ghost protocol.. ye.. aku tonton wayang ini tadi. ia lebih bagus dari ombak rindu yang pasti akan dapat jelingan maut tiap2 kali ada adegan geli2.. haha..

overall cite ni aku bagi 4 1/4 bintang.. ok la tu.. lepas gak 4 kan.. 

nak aku bagi review ke? 

well.. this is my impression:

sebelum menonton - selepas menonton

1. haruslah ada gadget canggih - yes its true.. tapi best jugak bila gadget2 ni gagal berfungsi.. haha.. 
2. awek cun, adegan geli2- urm.. truthfully aku mmg tak prnh ikut MI b4 ni.. jadi, impression aku terhadap adegan2 cliche untuk action movie adalah sama untuk MI.. tapi aku salah.. awek tak bape nak cun.. n cite ni boleh dikatakan clean.. aku suka la lately ni action movie makin clean dari adegan2 begitu.. huhu..
3. null (tak expect apa2 pon.. just hoping cerita ni tak boring) - looking forward for every move.. plot cerita berkembang dengan baik.. takde adegan boring.. nak kata stereotype cite begini, mgkn.. expected.. but yang penting action2 sume ok.. and aku suka pengakhiran cerita ini.. ada kemanisan di situ.. aku rasa aku boleh menangis tengok cite ni bbanding ombak rindu.. kekeke.. 

conclusion: recommended.

p/s: untuk sape aeroacrophobia, acrophobia/althophobia, Catapedaphobia, agoraphobia, n apa2 sahaja phonia, sila la hold your breath k.. hahaha.. 

Saturday, December 17, 2011

got bleach?

Aku rasa berzaman juga aku dah x update pasal bleach.. aku rasa aku stop masa filler baunto.. then tiba2 je aku terus join adik aku sambung tengok dia kalahkan aizen.. memang jatuh cinta terus ngan ichigo.. terus tak tengok renji dah.. haha.. well.. saje nk tunjuk wallpaper bleach.. sesekali mood macam kartun apa salah kan.. 


current wallpaper aku ialah yang ini.. se-mart hokey.. nampak clean.. haha.. puji wallpaper sendiri..


bawah ni lak wallpaper untuk android aku.. aku suka.. hee..  


p/s: mood arini macam nak nangis bawah hujan dibawah payung.. macam watak juvia dalam fairy tail.. gloomy.. jangan tanya kenapa.. ^^

Wednesday, December 7, 2011

love you a thousand years n more

ok.. call me jiwang ke hape.. but i love this song..



i love how they put it togather..

apple-twilight
white rose-new moon
red cloth-eclipse
chess king- breaking dawn

ok.. aku mungkin bukanlah peminat fanatik siri ni..

but they grow up and better from time to time..

SOMETHING might be still annoying about this series but it acceptable..

its like how we think of family :annoying but acceptable and lovable in some way right.. hahaha..

p/s: love you a thousand years n more.. like we gonna live that long.. tipuuu.. haha..

Friday, December 2, 2011

my house.. virtually.. part 2

ok.. sebab semalam dah ke pasar, arini tak kuar lagi rumah.. nak2 lagi dak echa x tuisyen.. so, aku pon apa lagi.. buat la benda takde paedah ni.. haha

ish! sepatutnya amik masa terluang ni untuk my research.. but i spoil meself with these.. 


ok.. ni current landscape for my sims house.. tapi kan.. tak abeh detail lagi.. again, takdak duit.. and i bet this 1 is kinda so slow to be loaded for those who internet is not helping.. hmm.. sorry guys.. i just have to put a lot of stuff in between the trees and compartment coz i dont wan to miss any single x'mas gift planted on my yard..

hurm.. otteyo? *wink2 

p/s: sims aku dan aku tak banyak beza pon.. tengok.. katil bselerak.. malas nak kemas.. ahaha..

Wednesday, November 30, 2011

this is my house.. virtually..

nowadays, aku ada satu kegilaan.. ok la.. ekceli aku mmg kaki game2 facebook..

fb tu bosan ok klo takde game.. 

mungkin aku akan terus deactivate je profile kalo takde game2 yang menarik.. dan cowok2 yang gantang.. ahaha.. ok.. tu tipu.. 

and sekarang, kegilaan men game tu turun ke sims social.. ok look.. if i'm in UPM, confirm sh*t la kan aku tak dapat bukak game ni time kat ofis.. which i dont think i can make a 300k house..  


ok.. this is my house.. my sims house.. i wish someday i wud b able to hv a rm300k house with a nice landscape for me to escape from hectic life.. haha.. talking abt real estate.. insyaAllah.. :P

i dont have any idea how to decorate my house.. see all the rompong2? haha.. tunggu aku kumpul duit hasil dari memasak or main piano k.. menangis!! sobs sobs.. 

konsep? na-daa.. sedap mata memandang dan kemas.. cuma skrg suddenly aku add up that meja that look like tangga and put my jacuzzi there.. aku nak ia kelihatan seperti di atas satu level.. tapi.. ntah la.. takde idea, dan takde duit.. semalam duit aku ada 30k.. tapi arini dah tinggal 8k jek.. sebab banyak beli frame tetingkap dan pintu.. mahal ok! susahkan jadi komposer n chef! takde banyak income.. tunggu jadi celebrity chef macam chef wan baru best.. tapi.. really need a hard work! huhu.. 

and how do i put the lake and the jacuzzi at the same level? do i have to make another tangga illusion? *sigh

mak n adik saya kata, it's dull.. danggg.. semalam baru kena tegur pasal kerusi dunkin donut aku tengah2 laman.. tak panas ke.. nah.. arini aku dah letak bawah payung n pokok kelapa.. kene buah kelapa terhempap kat kepala, nasib la ko sims.. ahaha.. 

p/s: aku suka rumah kat isle of esme dalam breaking dawn.. nak2 lagi pintu kaca besar yang edward tolak masa dukung bella.. ngahaha.. gatai2.. :P

Monday, October 10, 2011

these days

nothing interesting.. just wanna share how is my day lately..

its been chaotic and tiring day..

dont go and ask me, 'what's up? best nye defer.. dok rumah x bz..'

or sumthing like 'on9 je? men game je ko kn? tgk vampire diaries?'

na-uh.. kalo agak2 nak kena penampor, tanya ar gitu..

i have to squeeze my time to fit what i like to do..

i'm a human being.. others may enjoy to read.. play sudoku.. drawing.. singing..

i got my own hobby too as well..

its just happen that u say hi to me during my relax time..

so, dont judge me on things i did for my past time.. or what being posted on my wall..

i hate when people judge me..

i stay out from your business so i expect the same in return..

...

and i've got reasons for me to defer..

which i dont think many of you would consider this choice..

...

hmm.. i feel tired.. but my mom is more tired than me..

so how could you as a child, just sit back and watch your mom being tired?

how could i stop from helping her..? u tell me..

xsampai hati..

selagi ada daya, i help her with all i might..

sorry to those i neglected since i've been home..

please understand my situation..

...

ah.. i dont even have time to be in love.. haha..

salam..

p/s: my post here doesnt reflect on anybody.. i just think that lately i dont have time for my frens.. and hope you people, my dearies, can understand my situation..

oh.. and please entertain me when you can.. i'll be delighted.. haha

Friday, October 7, 2011

word lesson for today

word for today..

sebab suddenly teringat my late english tuition teacher, mr.chandran.. RIP..

do you know the word 'go-stan' bila kita nak reverse kereta tu berasal dari perkataan omputih?

go astern..

aku tau..

ko tau??

Tuesday, September 27, 2011

a note for fida aishah

urm.. aku tak tahu la korang pernah baca atau tak satu blog ni hasil penulisan sumone called fida aishah.

serius aku dah lama tak blogwalking ke blog dia..

if korang tak tahu, hasil penulisan dia kebanyakan nya sangat la puitis..

dan dia adalah seorang yang pandai melukis, pendiam, mix aussie n malay and everything about her is like a reading a soapdrama.. especially the things about she being sick for leukemia? i'm not sure about that part.. but i know she's sick..

aku langsung tidak wonder dengan siapa itu fida aishah.. cuma sesekali merasa kasihan bila dia mengeluh di blog nye tentang orang2 yang attack nye di ruang komen sehingga ada satu peringkat dia terpaksa memprivatekan blog nye.. dan hanya sesiapa yang add dia di facebook dan memberi emel nye sahaja akan di invite..

aku salah sorang yang suka dengan hasil nukilan dia.. jadi aku pon jadi salah sorang invited reader blog fida aishah..

pan-asian+lovely+tak tinggal solat+sakit+family problem then got sum1 like ariffshah who claim to help her in building and managing the blog.. waa.. i also wish the same thing happen to me apart from being sick and having family problem.. her stories catches so many silent reader including me.. haha..

the thing about her being in love with another famous blogger called ariffshah make me kinda wonder how their relationship works.. ariffshah in moscow and fida in australia (not sure coz its been almost a year kot tak gi blog dia).. and its almost like a fairytale.. like in a novel or something but purer coz its a blog.. coz most people blogged about their life.. so at that time dapat la tengok how fida and ariffshah berbalas2 post tentang lelaki dan wanita.. ariffshah menangkan lelaki, dan fida menangkan wanita.. dan bagaimana ariffshah sangat suka bila fida menulis tentang post dia..

then 2 3 hari ni ariffshah facebook keeps on updating about his blog are okay.. tapi macam malas je nak check out mamat ni kan.. tapi tadi i terasa nak do some light reading.. so, aku pon gi la blogwalking ke blog dia dengan harapan i found a new entry about him n fida..NADA~ takde satu pon.. so, aku pon gi la blog aku utk klik link blog fida yang aku letak kat tepi tu.. tapi entry dia soul-less.. so, i know something was not right..

i do some research.. and i found out that, a year before, pernah heboh di dunia blogging yang fida aishah ni tidak wujud.. ariffshah turut dihentam kerana dia sorang je yang claim dah jumpa ngan minah ni masa puasa dua tahun lepas.. hmm.. 

ada yang mengatakan yang fida aishah ni sebenarnya makcik usia 40+ tahun yang dok di kelantan..huh? ada jugak yang buat prank kata fida aisyah ni seorang yang cacat rupa, ariffshah ni hanya membantu untuk menceriakn hidup dia.. huh? ada juga yang kata fida ni lelaki or perempuan or both? huh?? haih.. macam2 la lagi spekulasi2 dan konspirasi2 yang ada.. mana satu betul, wallahualam.. even entry ariffshah tentang fida aishah pon dah tiada.. so, x dapat la nak kongsi dengan korang.. tapi seyes cerita diorang sweet.. ko hado? dalam blog je la kan.. haha..

lagipun benda ni dah basi, aku baru nak bercerita..

walaupun ramai yang mengkritik watak fida aishah yang telah dicipta, tapi aku tetap nak kata yang aku suka dengan lenggok penulisan dia.. dan 'dia' berjaya mewujudkan satu watak yang tak wujud dan berjaya meraih simpati ramai pembaca..

kalo la blogger yang bawak watak fida aishah itu happen to read my blog, aku nak bagi nota ni kat dia

"just be proud of who u r.. takyah la tulis pasal watak yang dicipta.. you have proof urself yang hasil nukilan tu ada jiwa.. kalau tak, masakan ramai yang bersimpati.. tak payah la nak cakap pandai melukis sedangkan tangan kaki bangku (ada ke.. haha), mix aussie-malay (jadi org melayu sudah.. come on.. be proud.. dalam tulisan pon ada cakap pasal darah pahlawan kan), sakit (mintak dijauhkan), family problen (hah! ni lagi mintak dijauhkan). dan tolongla credit gambo2+lagu+lukisan2 yang anda gunakan.. bukan apa, kita pinjam orang punya kan.. kena la ucap terima kasih.. tu je.. hope to see u write puitis-ly in other blog.. moga tiada awan mendung di atas kepala anda (ada ke? x puitis langsung haku ni.. hahaha)"

p/s: aku adalah khairiyah.. sapa tak caya aku adalah khairiyah, aku sumpah korang jadi sumpah2.. hahahaha..

ok chow... salam..

Monday, September 26, 2011

hay for rabbit?

Urm.. Ttb trasa nk buat bisnes jual hay for rabbit..

Pet store jual lg mhl! Katakan la kat kl, I can get timothy hay for rm10/kg. Tp kt mlk, rm20/kg???

U gotta b kidding me..

Tu blom msuk kdai yg jual hay rm5/100g.. Berlipat kali gnda untung dia.. Huhu..

I just thinking to help a pet owner like me have a better choice to buy food for our rabbits..

Ok ke cdgn aku? Haha..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 25, 2011

uri harmonim..nenek sy

Urm.. Nenek saya dah berusia 92 tahun. She was born in 1919.. Dia memang garang.. Sape kata nenek selalu manjakan cucu? Tipuu jew.. Aku pernah je kena kunci pintu sebab degil taknak dengar cakap dia. Benda yang paling dia marah bila aku dok borak dengan sorang abang yang tengah tunggu bas depan umah aku.. Fergh.. Berzaman gak kena bebel. Tapi time tu aku tak faham. Abang tu baik je..
Tapi yelah.. Orang tua suka beringat.. Jangan dah terlanggar baru nak terngadah. Kalo la abang tu dalam sindiket jual organ dalam badan.. Naya aku.. Nauzubillah..

Nenek aku memang disiplin orangnya.. Aku pakai kain batik pon dia tegurkan sebab salah. Kena la tengok bunga dia.. Ni aku men pkai je.. Bunga pon terbalik.. Haha..

Nenek aku pon kuat ingatan.. 2 3 tahun ni je die dh start x knl orang.. Hurm.. Even dia dok umah pon, dia tau cuti sekolah bila.. Baguskan..

Dulu before g sekolah, sebelum ada air pancut, nenek aku jerangkan air subuh2.. Ubat gigi pon siap letak kat berus gigi. Towel pon dh siap sgkut. Mcm ank raja x? Hoho..

Tapi sekarang.. Its time to pay her back.. Kena uruskan makan minum, berak kencing and kerenah dia. Kerenah takde apa pon.. Alhamdulillah..

Harini ada benda kelakar nak cite pasal dia..

Kitorang ni suka usik dia.. Tanya nama dia.. 'kwn' dia aka arwah atuk aku.. Tapi nama ktorg yg jaga dia ni dia x igt.. Jadi tadi mak aku saja tanya..

Mak: ni siapa ni? Kenal? (sambil tunjuk diri sendiri
Mak len: sa..sa..saba..sabariah..
Mak: sabariah? Kalo ni sabariah, yang ni nyonya mansur la?
Mak len: hihi..

Haha.. Kelakar! U shud see her expression.. Nanti klo ada yg klakar2 lg aku tulis k..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, September 22, 2011

Heartstring OST






terngiang2 lagu2 dalam heartstring.. dia ada yonghwa untuk men gitar and nyanyi.. ko hado? hahahaha..

salah satu sebab aku suka heartstring ni sebab ost dia leh tahan gak la..

kalo nak dengar lagu2 dalam heartstring, ni link untuk download.. bagus betol owner website ni.. siap rip dari cite dia lagi.. tapi aku donlod ost je jah..tak larat nak donlod sume..

ni salah satu la.. aku suka~ ko tak suka dah.. hahaha..




oh.. ada lagi satu benda.. aku suka sebab cerita ni sedikit musical.. and aku rasa dia lebih bagus dari glee.. bukan bagus dari segi jalan cerita.. what i mean is, dalam glee, bila start nyanyi je mesti suara dalam studio.. tapi dalam heartstring, ada certain lagu yang memang dia nyanyi at the scene la.. bukan suara studio..hee.. k tu je.. rajin lak hupdate pasal heartstring.. :P




Wednesday, September 21, 2011

posting from droid

Hehe.. Testing2..

Just wanna see how well this app.. Ngee..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 19, 2011

heartstring


lately ni aku layan heartstring..

tapi takde la marathon gile2..

satu hari 2 3 episod je..

agak gile kalo mau layan 15 episod non-stop kan.. haha.. lainla kalo jalan cite segempak iris or city hunter..

so, arini aku dah tengok sampai episod 11..

meh cini aku kasi review..

awal2, aku dok bebel2 kat adik aku cakap cite ni takde motip.. tapi still layan lagi coz ada ramai gak yang puji cerita ni.. and seyesly, aku tak tahu la mana taste diorg.. huh.. mula2 adik aku tak tahan dengar aku bebel.. lama2 dia pon bebel sekali.. hahaha..

ok seyesly people, memang bosan wa cakap sama lu..

1) jalan cite tak berkembang dengan bagus.. 1st 8 episod, meleret! and i see the director ajusshi stole the limelight of the hero character itself.. cite apa yang menjadikan watak hero dia tenggelam??? duh.. boring~ sampaikan aku wondering, sapa watak utama sebenarnya coz sampai episod 8, aku rasa aku lebih tertunggu2 apa yang jadi ngan director tu..

2) pastu banyak sangat flashback2 yang ntah hape2, macam ko takde keje len nak buat melainkan mengenang benda yang terjadi.. ohh sangat takde point dia wat cite.. contoh yang paling jelas ialah bila watak hero tu suka pada professor dia yang lawo pastu dok sedey2 bila kena reject, tkenang2.. tolonglaaa.. dont you have some better thing to do?? so-not-namja.. betul la prof tu cakap, dia tu still budak lelaki bukannya lelaki.. haha..

3) ok la.. ramai orang cakap cite ni dibuat sebab dalam cite you're beautiful, watak yong hwa tak dapat park shin hye.. tapiiii.. ntah kenapa aku rasa buang masa je ada cakap2 tu.. takde apa2 pon yang semenarik you're beautiful.. kecuali dengan watak yonghwa yang stereotype dengan watak yang dia bawak dalam you're beautiful.. lelaki main gitar yang ada cool personality.. heh..

tapi kan....

since dia masuk episod 9, aku dah start tak sabar nak tengok the next episod.. hee.. sebabnye ialah, baru la nampak sweet nye yonghwa dalam cite ni.. *fan-girl-mode.. kyaaaa~~ hahaha.. he so sweet ok.. aku suka part die hulur tangan kat park shin hye tapi bila park shin hye hulur tangan, rupa2nye dia nak pegang beg girl tu je.. ahax.. malu hokey.. tapi apa yang jadi lepas tu lagi sweet.. i like~ ahax.. ok seriusly.. memang sweet.. kalo la ada pakwe yang begitu time belajo dlu.. ahahaha.. maksiat2.. kah3..

and sekarang ni baru nampak conflict yang berlaku.. and baru la aku semangat sikit nak tengok..

if i have a chance untuk tulis jalan cerita dia, aku akan twist dari cerita you're beautiful.. yela.. sebab tu yang diharap oleh peminat.. nak tau macamane? girl A saling suka dengan boy A (yang poyo konon hensem) tapi boy B (soulmate) pon minat gak kat girl A. kalo dalam you're beautiful, boy A dapat girl A tapi dalam heartstring, boy B yang dapat.. AFTER she consider, who is alwiz be there for her.. who is more willing to sacrifice for her.. who she doesnt want to lose most.. semuanya tepat menuju ke boy B.. barula tak cliche..

ni balik2 hero dia mesti menang walaupon 2nd hero tu soulmate dia.. tipuu je tu sume.. in real life, who needs someone yang asik sakitkan ati kita sedangkan 2nd hero tu selalu ubati hati kita.. ha.. jawab2..

oh.. lagi satu aku suka ialah watak director and profesor perempuan yang yonghwa minat tu.. sangat matang ok.. he..

the end..

penat la bebel2.. bukan ada orang baca pon.. kah3..

angry bird

ok.

i dont know since when aku suka sangat main angry bird..

and hari ni aliya share something ngan aku regarding angry bird..

comel tak????

comel kannnn..

tapi yang kaler hijau tu aku tak pandai nak control lagi.. hurmm..

oh! tp ada sekor lagi burung hilang.. burung kaler putih yang berak bomb.. i wonder.. best gak tu.. mesti dia temok.. hahaha

sedang berusaha tapi dengan usaha yang suam2 kuku sebab sekarang aku sedang leka layan heartstring..

haha :P

pix credit to: asyrafasnawi.com

Wednesday, August 24, 2011

Perfume~


Ok.. semalam, aku ke k.hell.. memang hell hokey.. jalan jam! 2 jam dok melangok takdak wat apa pon dalam keta..

ekceli plan aku ialah nak jumpa supervisor, lantas menghantar kuih raya yang dipesan oleh rakan aku and ambil kuih raya yang aku order.. tapi oleh kerana apa yang nak dibincangkan dengan supervisor telah dibincangkan menerusi emel, jadi tak jadi lah jumpa.. i end up berjalan2 ke kolumpo.. :P

1st singgah UPM.. then gi low yat sebab tu tempat feberet abang aku la katakan.. then dari situ nak ke ikea pulak.. aku niat memang nak adik2 aku jalan ke ikea sebab susah nak ke sana.. dah terlanjur abang aku jadi drebar ni, ajak la dia.. kah3..

pastu kitorang berbuka dalam kereta je.. then jalan2 kat ikea.. pas beli tapis yang mak aku idam2 kan sejak2 tengok rancangan masakan kat asian food channel ni.. balang ina garten dia tak dijumpai pulak.. haha..

pastu, kitorang cari kenny rogers kat the curve lak.. tengah makan2, sorang mamat encem ni approach kitorang.. he claim to be singaporean and just want to do survey 1st.. mula2 kitorang a bit tak suka la.. yela.. of course when u are approach by people, tak laen tak bukan mesti la nak jual2 barang or mintak2 duit kan.. tapi since muka dia encem and dia ada speaking london smooth gitu, i bagi la can kat dia untuk bercakap.. kirenye takde la dia tipu dia singaporean kan.. pastu nak2 lagi dia tarik kerusi, dok sebelah i kan.. ahax.. suka mak nakk.. kah3!!

dia tanya kitorang biasa tak shopping perfume kat singapore.. then dia kata singapore tengah ada sales sekarang.. pastu siap promote2 takashimaya.. ala2 sogo gitu..

then dia kata dia and kawan dia tengah ada big project which i think dia mencari usahawan2 from malaysia untuk jual perfume from dia la.. but dari 100 yang janji untuk datang, ada 10 orang tak datang. so, ada baki perfume branded yang dia jual.. dia jual rm150 each.. tapi buy 1 free 1.. ko hado? tak hada kan.. ha..

ok.. in my mind, aku tau selalunya perfume yang begini, kalo dia nak tipu pon, paling2 pon mesti yang ni grade AA nyer.. yela.. packaging lawo punyer.. macam ori.. or kalau betul la dia jual ori pon, mesti perfume ni rejected sebab packaging dia..

so, aku pon ada tnye2 kat aliya apa ciri2 perfume ori sebab dulu mak cik ni pernah explain kat aku pasal bubble2.. tapi i'm not sure bubble tu gane la kan.. furthermore, makcik ni reply kat aku lambat pulak kan.. cett..

aku macam interested sangat2 ngan burberry the beat yang dia sembur.. aku memang suka that type of bau la.. bau neroli jasmine body shop pon ke arah bau yang sama.. cik abang encem tu pon cakap bau ni sesuai untuk perempuan yang softspoken gtu.. ahax! yele kau!

last2, aku beli je gak.. haha.. sebab suka punyer pasal.. kitorang beli dua.. rm300 la melayang.. tapi free lagi dua.. so, kitorang dapat 4 la perpume nyer.. sorang satu.. jadi sorang bayar rm75 je la.. hepi sangat dalam keta.. abang aku pon jadi macam pompuan jap.. haha.. kitorang amik burberry the beat dua, gucci rush 1, hugo boss 1..

pastu dia ada tanya2 gak, taknak buat bisnes ke.. huh.. kejadah nak wat bisnes.. duit takdak.. last2 dia pon takde nak urge2 kitorang.. huhu..



sampai je umah, terus on9 cari pasal perfume original.. macamane nak differentiate dari yang fake punyer.. dari segi packaging, bottle, wording, cap aku rse ori.. tapi bubble tu aku stil x paham gak.. haha.. yela.. slama ni pakai body shop jek.. bukan nyer designer brand pong..

last2.. susah2 sangat, aku soh adik aku yang keje part time kat parkson, g cek kan kat kaunter burberry..

and it turn out to be...

ORIGINAL~

yipee.. alhamdulillah~

and now aku macam menyesal lak tak amik no tepon abang encem tu.. hahaha..

ekceli semalam nak mintak.. tapi kang pikir lain kot? sebab dia encem? hahaha..

aku bukan niat nk menjual.. tapi aku nak beli murah2 lagi macam ni..

oh! lupa pulak.. abang encem ni pakai beg leather ko! so nampak kelas gitu.. dalam bukak penuh perfume..

p/s: jom g singapore 5 ari b4 x'mas.. abang encem kata perfume slalu ada less time2 gini.. SGD40 pon leh dapat.. tapi, jangan la beli brand2 meletop macam LV pulak.. yang tu, meletop ko nak bayor.. tata~

Friday, July 1, 2011

real things happen in langkawi

21st June 2011

10.30am
Dalam flight.. before berlepas, aliya baca doa makan.. haha!

10.40am
Berlepas

11.20am
Landing - not so smooth landing
Masuk je kat terminal airport, banyak gila booth2 kecik untuk sewa keta, island hopping, hotel, etc. we surveyed harga untuk viva RM80 sehari, if dua hari RM70/day. Island hopping RM35. hurm.. memang murah untuk island hopping. rate is as expected. tapi kitorg stil jual mahal. kitorg amik je kad dia.

11.45am
Approaching door to go out of airport. tetiba ada sorang mamat ni approach kitorg, Bob. dia offer, viva RM60/day. pastu bagi special offer lg, kitorg leh pkai kreta tu dari waktu ktorg sampai (21jun), sampai lah kul4 ptg (23jun).. its a great bargain, seriously! then, setuju la.. hahaha.. so, segala macam tentatif kejadah yg aku buat before, lari la.. adoinyee punn.. Oh! n dia offer island hopping for RM30 je! fuhh3.. pukul9am esok, diorg akan datang pick up.

12.00pm
Set GPS (aku pinjam dari ayah) ke petronas langkawi yang terdekat.. tapi dia bengong jap.. sebab dia ingat aku dari umah melaka, so, how she gonna lead me, to petronas station in langkawi yang jauhnye beratus2 kilometer kalala??? hahaha.. minyak sudah kelip2.. sudahnya, kitorg tnye pakcik2 yang sedang menjaga kerbau mereka.. so, bila sampai stesen minyak, kitorg isi minyak RM20. dapatla 4 bar.


12.30pm
sampai di cenang. Cari chalet. gi la AB motel yang feymes kt internet tu.. mokcik tak bape nak ramoh.. bilik paling murah, RM60 dah abeh katenye.. yang ada RM80, seberang jalan. Kitorg pon blah. gi chalet sebelah AB motel. Sandy Beach Resort. Masuk2 je, tanya bilik paling murah ada tak. Mula2 dia kata takde, tiba2 bila kitorg nak blah tu, dia tahan ktorg. dia kata bilik rm70, ada. tapi bilik belakang la. tak betul2 dekat ngn pantai tapi stil ke arah pantai la, bukan seberang jalan. aircond. fergh.. offer dia kedengaran best! bila tengok chalet dia, terus jatuh hati ok.. terus setuju! ada bagi breakfast for two person lagi hokey. good bargain!!

depan chalet.. amacam? hee..

1.30pm
Kuar bilik. Nak g pekan Kuah. GPS ok dah.. hee.. 'GPS navigation system start! Kuah~' Singgah makan kat satu kedai opposite ngan petronas. Sedap hokey! n murah. oh.. seperti biasa, aku takkan makan sambal di kedai2 luar melaka sebab aku tau sambal diorg kompem manis.. so not malaccan.. RM5 je untuk nasi+daging kari+sayur soon ada isi kepah+air teh ais.. murah kn? hoho..

2.00pm
ternampak kedai gamat nusantara.. singgah, tapi gamat yang ayah aku pesan, takde plak.. mokcik and ahkak2 kat kaunter pon x bpe nk ramoh.. pastu kitorg g Idaman Suri.. dengar kata tempat ni antara shopping kompoleks yg feymes kat sane.. tapi tak shopping situ pon, just tgk2 jew.. pastu, g Haji Ismail Group.. hamik ko, cekelet menimbun kat situ.. lagi banyak dari Idaman Suri aku rasa.. there goes my RM67.60 untuk cekelet.. haha..

4.45pm
Pulang ke Cenang. dalam perjalanan pulang tu, ternampak pasar malam pulak kat kedawang.. dah pasang niat nak g pasar malam.. haha.. wat macam kampung sendiri! Sampai chalet, rehat sementara tunggu kul 6.00pm untuk lepak kat pantai.

6.00pm
gi lepak pantai.. ada parasailing hokey! nak try! RM50 untuk bape minit ntah. disebabkan penakot ckit+taknak bazir2, aku pon nganga je la mulut tengok orang dok kat atas nun.. pastu ada orang offer scuba diving and snorkeling for RM120/person tapi kena tinggal sehari kat tempat dia.. hmm.. not so great bargain.. we have our own activities planned.. sorry..

7.30pm
pas magrib, gi pasar malam tadi.. RM6.50 abeh.. ngee..

8.30pm
makan kat chalet

9.50pm
kuar jalan2 kat cenang. Banyak kedai. Mostly jual topi, baju. Ternampak ada yang offer island hopping rm25! betul2 depan AB motel tu.. huhu..

10.45pm
balik chalet, mandi, tido! what a day~

*perlu beli kain batik jawa n kain pelekat untuk mak ayah aku.
*perlu beli teko untuk 2-3 orang minum/jug
*radio fm kat langkawi ni ada 2 @ 3 jeww.. Era n Kedah FM la yang aku jumpa.. hahaha.. apelah flyfm nii.. xbest betui.. sian kat saya.. tak dapat nak dengar radio feberet..

22nd June 2011

3.30am
terjaga sebab aliya gi toilet

4.30am
aliya gi toilet untuk kali ke-3
aku lak tetiba ternampak bugs yang agak pelik. macam kutu. aku syak pijat! hisap darah tuu.. n bontot dia nampak macam banyak darah jew.. aku pon penyekkan dengan pen.. eww..
bagitau aliya pasal bug tu.. tringat ada salah satu orang pernah komen pasal chalet kat langkawi ada bugs infestation.. ewww..
dua-dua takleh tido

7.30am
baru terjaga! yaAllah.. sabo je la.. dua2 lajak tido! kul 9am nak g island hopping ni..

8.20am
gi breakfast.. heaven la breakfast dia.. i mean, kenyang gle ok.. kopi+roti dua keping+butter+strawbery jem+mee goreng+telur mata.. fergh.. kenyang~ xyah pon sibuk2 bawak makanan untuk island hopping..

9.00am
gi ke underwaterworld.. berpeluh gak berjalan.. haha.. ingat dekat. sudahnya orang yang patut pick up kitorg tu pick up ktorg kat depan cabin log.. tak jauh pon lagi sebenarnya..

9.30am
start naik bot

9.40am
sampai kat pulau dayang bunting
banyak gila monyet! korang jangan bawak plastic yang ada makanan.. abeh diorg rampas. dia bagi kitorg masa sejam untuk kat pulau tu

10.40am
gi pulau singa besar untuk eagle feeding.
gemok hokey eagle kat ctu.. ktorg orang yang paling awal la gak sampai kat tempat tu.. so, bayangkan kalo sampai petang, tak lalu lagi kot helang2 tu tengok kulit ayam tu.. hahah.. time ni, klo ada dslr memang cun.. sebab leh tangkap gmbr dia snatch kulit ayam tu..
ekceli kat pulau tu pernah ada zoo. macam cte jurassic park lak aku tengok.. ada jeti, trus ke zoo.. tapi untuk pulau ni, just eagle feeding je.. takdak singgah2..

11.00am
sampai ke pulau beras basah. kat pulau ni takde apa pon.. just menikmati pemandangan je la.. aku mandi2 laut ckit jek.. tak basah satu badan pon.. huhu..

12.00pm
balik

2.00pm
gi ke cable car. jauh nun cable car tu.. otw tu ternampak yahct macam marinar la kat quay bay. so, dah niat, sat g pas cable car, nak singgah situ

2.45pm
cable car tutup untuk penyelenggaraan.. aduh.. time2 ni la ko nak servis kn..
time patah balik tu, singgah la quay bay ^^
pastu set GPS ke pekan Kuah

3.30pm
terjumpa lagi kedai makan depan petronas tu. lantas makan la kat ctu. kali ni mak terperanjat nakk.. RM9 makanan aku.. hahahaha.. u know y? sb aku gatal tangan amik udang bapak besar.. udang tu sje dh rm3-4 kot? huahaha..

4.00pm
Gi Haji Ismail Group. Tapi bukan kat kedai cekelet. kedai pinggan mangkuk dia.. dapat la jug yang mak aku pesan.. lawo.. harga pon lawo RM55.. huaha..

4.30pm
Gi Idaman Suri lagi sekali. Aliya yang shopping cekelet kt ctu

5.00pm
gi dataran lang. makan ais krim. aliya kentut busuk

6.00pm
hujan lebat gila.
sampai cenang

8.30pm
gi makan kat lubuk buaya. RM29 untuk 2nasi kosong+ikan bawal msk 3 rasa+tomyam+sayur kangkung yg banyak batang jek.. urm.. taste, not so la.. macam tak puas ati lak makanan tu.. ee.. patut aku ajak je aliya g restoran haji ramli tu.. hahaha.. tak abeh2.. ee burger pon ntah ke mane.. huahaha..

9.00pm
g cari ATM.. seyes aku cakap, bagus ada GPS ni.. sume2 benda leh cari.. mudah ^^

10.00pm
jalan2 kat cenang lagi.. terjumpa tempat jual gamat. terjumpa la apa yang ayah aku pesan ^^ RM25 utk barang gamat.
pastu singgah beli kain batik n pelekat. RM35. muka mokcik tu muka ketat.. ayah aku kata diorg dah kaya, tu pasal sombong.. huh!

23rd June 2011

8.20am
breakfast

8.50am
gi cable car. otw, minyak dah kelip2 dah. singgah kat quay petronas. tuang la rm10

9.30am
sampai cable car.
tutup sebab cuaca cloudy
borak ngan uncle yang berkenan ngan aliya.. ahahaha..

10.00am
dapat naik.. what a breathtaking scenery! RM30 ye untuk naik.. ada happy hour, RM15 je, kul 5-7pm tapi kawan aku orang langkawi, dia kata selalu petang tutup sebab windy. tapi kalo nasib baik gila, dapat tengok sunset! oh! aku lupa nak tengok sempadan malaysia thailand! aku rasa kat hanging bridge la dapat tengok! huhu.. tapi penat gle nak ke hanging bridge ni.. urm.. untuk naik cable car ni, ada dua check point. bila dah ke check point yang terakhir, untuk ke hanging bridge, kena menuruni tangga, lalu trail hutan ckit. time nk panjat balik ke check point tu, penat gle hokey! sangat steep tangga dia.. saya kesian ngan pakcik2 makcik2 yang dah tua2 tu.. nasihat: sila pkai sport shoes..

oit2.. gayat tak?? haha.. best~

11.00am
turun. mabuk! tak suka haku.. sampai tanah, aku lega!

12.00pm
makan kat pekan kuah! rm6

12.30pm
gi self-check in.
RM2 untuk parking sat kt airport nun.. huhuhu..

1.00pm
Jalan2 kat lagenda park langkawi. tapi sebab tak larat nak jalan, amik gambo entrance je la.. haha..

2.00pm
tak tahu dah nak buat apa, patah balik ke airport
tercongok kat airport sampai la kul 5pm flight kitorg..

END of GREAT JOURNEY!

so, perbelanjaan adalah seperti berikut

chalet, 2 hari, RM70/day = RM140
kereta, 2 hari, RM60/day = RM120

so, total RM260.
divide by two, sebab gi berdua, sorang just RM130 jew

oh.. lupa pulak.. jangan lupa sediakan deposit ye.. RM50 untuk kereta. and it can cost more, depending on who u r dealing with. ada gak mber aku yang kena deposit untuk hotel juga.. so, kne sedia kn at least RM100 la untuk deposit.

oh! chalet tu, bila kitorg tanye, agak2 leh tak dapat RM70 next time, akak tu sengih and cakap, susah ckit kot.. kurang2 pon RM100 untuk chalet tu nanti.. huu..

Oh! jangan lupa elakkan peak season macam cuti sekolah, LIMA ke hape..
kitorg gi ni low season. sebab tu blanja macam ok la.. huhu..

Tuesday, June 28, 2011

Tentatif langkawi

Tentatif Program (A-MUST-DO-LIST)

21st June 2011 – Arrival

12.00pm arrive at Langkawi & find chalet (bajet: not more than rm60, tepi pntai)

2.00pm take a walk around Pantai Cenang

6.00pm harap2 jumpa Laksa Power (van bgerak.. nk mkn cendol &laksa)

8.00pm Dinner at Restoran Haji Ramli (nak try kerabu sotong!) 300m from AB motel

*jgn lupa beli mknn for island hopping tomorrow before blk chalet


22nd June 2011 - Pekan Kuah & Jetty


9.00am Island Hopping & Eagle Feeding (bring along mineral water and snacks eg roti)

ctc: mardu 012-4758253 / 012-4707253 – RM65

rahaholidays 019-2208986/017-6049507 – RM35

2.00pm Dapat kereta sewa Aril 012-4751357(bajet: aim for viva. not more than rm80)

2.30pm Makam Mahsuri

Gamat – Nusantara (dekat Kg. Mata Air)

Coklat - Idaman Suri @ Jetty Point @ Langkawi Shopping Mall


5.00pm Visit Dataran Lang, Langkawi Lagenda Park (bring along food) – RM5


8.00pm Makan time!! EE Burger at Kuah



23rd June 2011 – Balik

9.00am Cable car


5.00pm Balikkkkkkk


prepared by:


ME - after doing some homework


haha.. next post, i'll show you the real things that happened in Langkawi

Monday, June 13, 2011

Miracle

pernah tak terfikir,

di saat hati kamu terdetik akan seseorang,

seseorang itu mungkin tidak terdetik tentang kamu.

mungkin ada sebab nya tuhan tidak membuka pintu hatinya untuk kamu.

dan dengan itu, perlu la kamu redha denganNya.

Some people find it easy to find love.

others may have a hard time to find one.

what i believe is love is a feeling full with magical.. but magic is full with illusion..

to find sum1 you luv and luv you back is like finding miracle in reality..

i hope for that miracle to happen some day..

:)

Wednesday, May 18, 2011

Friday the 13th

ayahanda saya was admitted to hospital due to the ulcer that caused him to lose a lot of blood..

on the friday (13 may 2011)

1.00pm - my mom called me and told me to come back quick to fetch my sister at 7pm from tuition and to send my other sister to the work. when i ask my mom, and she explain that my dad was very sick, i know something was VERY wrong.. but my mom voice seemed ok, maybe she didnt want me to panic..

3.00pm - my sister call me to tell me what my dad had said to her.. as if he was on his deathbed, he start to tell my sis to take care of my mother.. i was crying as i'm boarded the train.. aigo~

4.00pm - i was crying again as i boarded the bus.. i was so worried and scared..

6.30pm - aliya fetch me from terminal.. i arrived at my house.. 1st thing, i get my dad 1st and see him lying, totally out of energy.. so pale yet he still got his humor with him..

8.00pm - me n my bro tried to help my dad to walk to the car so that he can go to clinic.. but he collapsed after 2 or 3 baby steps.. thank God we got wheelchair for my grandma.. so we used that as our dad so lifeless.. only my mom, bro and my sis went with him.. i have to take care of my grandma at home together with my sis.. i was praying hard that my dad will be alright..

11.00pm - arrived at hospital after a clinic said that my dad was anemic.. he lost a lot of blood.. the thing came out from his body that is so black, tarry and smelly is actually blood.. he got ulcer.. and being anemic can be dangerous.. there is possibility of stroke, heart attack and death.. nauzubillah..

12.30am - my dad was warded..

and my weekend was full with activities to help my mom..

ayahanda saya dah sehat dah..

Alhamdulillah..

p/s: sorry not to tell to all my friend.. nothing was serious.. and now everything is ok..

Tuesday, May 10, 2011

Love make me strong


ok.. semalam aku layan buzzer beat sampai kul 2 .30 pagi.. aku sanggup ketepikan cityville aku untuk tengok cite tu.. pergh.. semangat tak semangat? haa..

aku marathon 8 episod straight non-stop (stop untuk lakukan benda2 yang patut dilakukan bagi seorang manusia ada lah gak).. kau tolak ar sendiri 2.30 ngn 8 jam.. haha..

cite ni pasal basketballers.. ok.. aku memang ada kegemaran dengan basketball.. lelaki yang men basketball pada aku macho.. ahaha.. pengaruh komik slam dunk aku ni.. ahaha..


heroin plak main violin.. pergh..kena la ngan jiwa aku yang sentimental ni.. ahahaha.. sila muntah sekarang.. hehe.. tengok heroin dia.. comel kan..


pastu ni plak tempat diorang selalu dating.. aku suka wallpaper 'love make me strong' tu.. sungguh significant sepanjang cerita ni.. hehe..


ok.. cite ni overall pasal good boy ada awek yang sebenarnya bad girl.. pastu end up ngan good girl.. ahax.. and logik nyer cerita ni ialah on how they want to survive in life.. ni yang aku suka cite jepun ni.. hard work tak pernah lari dari kehidupan mereka.. still ada impian tapi still gak pikir keperitan mengejar impian tu.. huhu..

love can be found anywhere! so, girls out there yang still single, g la keluar jogging ke.. kot2 terjumpa lelaki comel macam naoki-chan ni ha.. ahaha.. tapi ko kena la comel macam riko-chan ni ha.. ye dak.. ahahaha...

p/s: dalam banyak2 benda, aku wonder, naper la si yamapi ni suka bright color.. ahaha.. fink terang.. beg kaler deep furfle.., kasut kaler kuning terang.. pergh.. sungguh neon kehidupan anda.. i like~ oh.. dan lagi satu, aku nampak merata2 tulisan rumi-english.. aaa~ jepun pon dah terpengaruh ngan tulisan rumi.. kirai!! huhu.. i like japanese culture..

correction day

arini adalah correction day besar-besaran agaknya..

dari pagi tadi aku terima benda yang tak putus2 menganggu benak aku sampai la la ni..

1. benda yang berkaitan undergrad.. kena call sana sini untuk kasi inform sana sini yang disebabkan oleh kesalahan dan kesilapan sana sini.. -_-"

2. kesilapan bodoh yang aku suka lakukan juga membuatkan aku terima padah.. ahaha.. key in markah pon salah.. duh~

tapi yang 2nd tu dah settle dah setelah beberapa banyak panggilan, mesej dan beberapa kali turun naik tangga ke pejabat timbalan dekan akademik dan pejabat pengurusan..

dan yang 2nd itu berakhir dengan gembira bila Dr. aku call dan kedengaran ingin tergelak dengan kesumbangan langkah aku yang menyebabkan satu ari aku disaster.. huahaha.. LEARN!

p/s: OMG! aku asik cerita pasal kerja je lately ni.. tak sanggup mak nak!!!!

Friday, May 6, 2011

belas

salah satu tugas aku sebagai student grf sem ni ialah kumpul kad progress student undergrad.. kad yang perlu ada sign supervisor sebagai bukti perjumpaan mereka dengan supervisor.. dan senang2 je dapat 10 markah untuk thesis kalo kad tu ada 5 kali perjumpaan untuk setiap sem..

dan aku perasan, salah sorang student tu, tiru sign lecturer.. so, sebagai seorang insan yang bekerja, what do you think i should do? laporkan tentang hal itu? kasihan pula.. attendance je kot.. of kos student tu akan dikecam hebat..

dan dalam ramai2 tu, ada dua orang lagi tak hantar..

yang sorang tu, dengar kata dia extend, apa sebab extend, aku pon tak tahu.. masa aku kumpulkan thesis student untuk diedar kepada internal examiner, dia the only one yang tak hantar.. dan dengar kata dia sebenarnya hanya tunggu untuk viva sahaja.. aku bagi mesej minta untuk hantar dengan segera juga tidak dilayan.. jadi, bila kad ijau tidak dihantar, aku pon cakap dalam hati, sukati hang la.. thesis hang.. bukan thesis haku.. tiada belas.. tiada simpati..

berbeza dengan yang sorang lagi ni, aku mesej, minta hantar kad tersebut, tapi dia kata kad nyer kosong, tidak b'sign, stil dapat markah ke kalo begitu? dan aku bertanya, ada jumpa supervisor atau tak, dia kata ada..

otak aku berlegar2 berfikir.. haih.. budak yang menipu sign tu aku kasi lepas, takkan aku nak kasi lepas tangan terhadap budak yang jumpa supervisor tapi tak hantar kad.. doa2 dia dengar cakap aku.. easy marks.. hanya perlu sign sahaja.. kalo la takut kena marah dengan supervisor, pada aku, baik ko hadap je, dari ko rugi terus 10 markah tu..

btul tak?

menyampah betul aku tengok kad yang sign tipu tu.. tolak markah ar.. boleh tak?

Thursday, May 5, 2011

Please Come Again

law of attraction..

dulu ada.. once upon a time in china la.. hahaha.. but now, i just dont think i have those.. ntah ke mana dia pergi since i have this:

law of rejection..

ahahaha..

ok serious guys, this is not funny..

haha.. look who's laughing.. me!

hurm.. seriously, please la law of attraction.. please do come.. but please attract ONLY orang yang sopan, yang baik, yang beriman, yang berilmu, yang rajin, yang tegas untuk aku.. oh lagi satu yang penting.. orang yang cukup bersabar dengan aku yang bernama PEREMPUAN..

aku rasa aku dah cukup bertoleransi dengan orang yang bernama lelaki.. cuma sometimes, lelaki ni, mostly take for granted for what good girls give you.. so, please be bersyukur kalo dapat girl yang baik2.. note that, dear guy-reader..

aminnnnn!!

p/s: tak bape berkenan dengan perkataan 'ameen'.. sebab saya orang melayu.. saya tengok kat TV, time thanksgiving mat saleh je diorang sebut ameen tu.. huhuhu..


*nota kaki: apsal aku post benda ni? aku sedikit tensen bila tengok deretan wedding invitation kat facebook tu ha.. tapi SEDIKIT jerrr.. jangan kasihan dengan saya ye kawan2.. saya ok.. lek ar bai.. idup single lagi best dow.. hahaha.. orang sume dah nak kawen.. aku? masih terkial2 nak settle kan master.. nak settle down, lambat lagi ler gamaknyee.. ade aku kesah?? kah3..

review: penunggu istana & fast 5

ok.. jom review cite..

semalam aku tengok cite penunggu istana..

cerita ni, movie paranormal pertama di Malaysia.. ala2 blair witch project la..

yang sedikit bodoh tentang cerita ini ialah, budak2 dalam cerita ni tak pernah tengok cite antu kot coz bila antu tu dah start baling2 barang, diorang kate antu tu nak berkawan dengan mereka.. isk2.. lagi mau panggil2 itu antu, untuk keluar.. bluerghhhh!!~

ok.. overall cite ni ok la.. secara tidak sedar, ia telah membuatkan kita rasa seram2 sejuk dengan suasana keliling kita bila kita sorang2.. ok.. tak mau cite lebih2.. kang aku lak terseram sendiri.. ahahaha..

dari 5, aku bg 3 setengah lah sebab berjaya membuatkan aku n kawan2 aku yang jiwa kental ni berasa seram..

cite yang aku tonton arini pulak ialah pantas dan garang 5!!!! hahaha.. ko tau tiket rm12! mahal gila hokey! ini tiket kedua mahal pernah aku beli.. yg pertama mahal ialah tangled (3D).. haih.. sabo je haku.. kesian aku and kawan aku.. ingat dapat la berjimat pergi ari rabu.. tapi hampeh! TGV sucks!!!!!

cite ni overall, ok gak.. mula2 agak boring.. tapi bila dia dah start panggil geng untuk mencuri duit taiko terkuat kat Rio de jeneiro, baru la nampak bestnyer.. and memang best la.. better dari yang lain.. tak rugi juga tengok..

dari 5, aku bagi 3 3/4 la.. sebab berjaya buat aku tergelak la.. cuma tak pueh ati tiket mahal gilos ok! huhu..

p/s: nak tengok thorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~~~!!! ada sapa2 nak belanja saya tak?????

Monday, April 25, 2011

falling

i always like songs that shows strength after breaking up.. or strength when we got problem with love.. or say that you are not my type just like my blog's song? or song that said, i dont care about you anymore, so go rot in hell..

haha..

kejam? kind of..

i'm scared.. actually..

to forget how it taste like to be in love..

to feel happy to hear love songs.. to be thinking that all love songs in the world is about you and your love one..

i watch glee season 1.. there's a song that sounds like "we used to be falling in love.. but now we are falling apart"

falling in love or apart is not option..

things just happen..

falling in love make us feels like sleeping on thousands of roses' petals.. you find yourself smiling, saying his name unconsciously, and always put yourself in his shoes..

falling apart? is the most hurtful thing in the universe.. you know you both are drifting.. but with the effort of only 1 side, its just a matter of time to give up.. and while waiting, you cry in your sleep, having nightmare that he would leave you.. but this is the moment of truth.. is he the one who willingly go up and down with you.. or just a passerby who will stain you forever..

when i broke up, both of us already give up on our relationship.. coz he ask, and i say yes.. tho i'm still clinging to him after that but i know, sooner or later i have to let him go fully.. and yes, i did.. Alhamdulillah..

so here i am..

wishing one day i'll appreciate beautiful love songs again..

insyaAllah..

=)



ok.. one of my favorite song dulu ok.. so gay~ ahaha..

look how hunk sing love song without hurting their image.. :P

Tuesday, April 19, 2011

10 ciri lelaki idaman

hurm..

ciri2 lelaki idaman untuk dijadikan suami

1. baik

2. setia

3. understanding

4. tegas

5. rajin

6. rajin

7. rajin

8. rajin

9. rajin

10. rajin

hahaha..

Wednesday, April 13, 2011

Black vulture

ok.. mari berkongsi ilmu..

aku terjumpa website ni..

11 animals that mate for life.. which means, bukan manusia je leh kekal sampai ke tua (walaupun ada sesetengahnya putus di tengah jalan).. aku tak tahu la plak samada binatang2 ni pon ada bercerai berai.. tapi jom lah tengok..

ok.. some animals mungkin ada yang kita tak kenal and kadang2 geli pon ada.. haha..

aku suka black vulture.. nanti tengok kenapa k.. hakhak..

and i kinda interested untuk kongsi.. just for fun..

1. Gibbons

closely related to human.. Gibbons kt zoo melaka sangat comel ok.. paling berani kot datang mintak makanan.. tapi sayang tempat dia paling atas.. kalo dah penat, memang tak jumpa la Gibbon ni..

2. Swan
monogamous.. see.. takde bermadu2 ok.. in some cases, last for life.. sebab tu la swan selalu digambarkan as symbol cinta yang abadi..

3. Black vultures
nama nak ganas.. tengok tu.. muka pon ganas.. tapi diorg sangat faithful.. and kalo ada berlaku philandering, dalam bahasa melayu nyer, berscandal sana sini, abeh la kena attack ngan vulture yang lain.. sebab tu la aku suka.. ahaha..

4. French Angelfish
monogamous gak.. akan defend tempat tinggal and pegi hunting for food sama2.. and usually relationship last until salah satu mati.. aww.. sweet ok..

5. Wolves
more loyal n pious than most human.. packs consists of parents and offspring.. more to nuclear family.. hoho.. cayalah..

6. Albatrosses
Urm.. also made for life.. usually will separate but then still come back home.. n with the same mate..

7. Termites Certain species of termites memang ada life long queen and king.. and they will make up for the entire kingdom.. hua.. lots of children.. tak fening ka.. ngahaha

8. Prairie voles
monogamous.. i think its is a rodent species.. haha.. the good thing is, they huddle and groom each other, share nesting and pup-raising responsibilities, and generally show a high level of supportive behavior.

9. Turtle doveThis type of bird seyesly sweet ok.. ayah aku pon ada bela kat umah.. they inspired shakespear for the poem entitled "the phoenix and the turtle".. i guess the turtle is the dove.. not ninja turtle.. ahaha.. :P

10. Schistosoma mansoni wormsok.. geli.. taknak cakap apa2 pasal cacing ni.. monogamous.. ewww..

11. Bald EaglesOk.. tengok muka legend gila kan.. tapi ati cute woo.. relationship selalu kekal accept for kematian or impotent.. keh3.. len sume ok..

p/s: which 1 u like? ngahaha

Thursday, April 7, 2011

Malware attack!!


i dont know whats wrong with my webpage..

lately ni dah dua orang yang complain kat aku diorang tak dapat bukak blog aku sebab ada malware detection..

whatdehel..

buat masa ni, dalam otak aku, ada dua benda yang menyebabkan web aku kuar begini..

1. mungkin disebabkan oleh iklan2 dari nuffnang yang menyebabkan diorang syak malware.. milk-a-deal is not included, digi also.. maybe other company ad.. yang pastinya bila aku view blog aku, tak pernah lagi muncul malware sengal ni..

2. there's sumthing in my post yang dia syak malware.. maybe the photos i've took from flickr..

pastu i do some research tadi.. and most of the bloggers tak tahu what had happen.. and ada jugak yang berkata google tak kawan ngan mozilla.. hahaha..

i did try some verification.. to claim ownership terhadap site ni, so that i can check for the malware.. tapi it seems not working.. asik fail je, some more, tak paham arahan dia.. ahaha..

so, i guess, i just leave it..

dulu pon aku pernah ada problem berkaitan dengan blogspot..

contohnye, colour for the heading all went to blue altho i set it to be pink.. and i hate blue..

bila tukar layout, all back to normal..

tak payah nak susah2 tulis kat blogspot nyer forum.. buang karen jek.. it doesnt seem they will settle your problem a.s.a.p.. furthermore, there, we just finding suggestion from others.. so, naa.. BUANG MASA..

p/s: blog che det pon ada masalah yang sama.. kan2.. yang pasti apei masih bersih.. tapi pada aku, if you dont have the guts, takyah la enter the website.. tapi kalo kamu agak2 yakin, so, go ahead..

p/p/s: dear reader.. tolong la tinggalkan jejak by commenting this post so that i know that you are able to read my blog.. susah juga kalo semua orang experiencing the same thing.. lama2 semua orang takmo baca blog saya sebab ingat ada virus.. sobs sobs..

Wednesday, April 6, 2011

WRONG!! TEEETTTT

nak ngadu kat pembaca2 blog aku ni leh tak..

nak tepon sorang2 memang la tak mampu eden..

ni korang baca lah ye..

haih.. kechiwa aku hari ini.. dugaan2..

arini tunjuk progress kat Dr. aku..

calculation leh silap plak kan..

bukan calculation yang kat previous post.. yang tu ok dah kot..

insyaAllah..

huhu.. la ni tertonggeng2 lagi kot nak pikir..

kang men rembat mane2 calculation kang, tak dapat jawab time viva, naya jek..

hukhuk.. cepat la abeh master..

urm.. aku takde la fully bersedih.. aku ok.. coz takde la aku jadi bodoh kan.. dapat gak ilmu arini.. huhu..

tak sabar nak BLAH dari UPM terchenta ni..


p/s: aku berada di cc!! ahaha.. dah berapa jaman aku tak menjejakkan kaki ke cc.. selama ni sombong, pandang sebelah mata pon tak time lalu kat cc ni.. ahaha.. duit makan malam ni kasi perabeh kat cc je la.. rejeki dia..

Tuesday, April 5, 2011

romantic is nippon paint

romantic is plastic (megat azlan fb, 2011)

haha.. good one megat..

do you know what type of perception get into my head at first?

megat think romantic is fake? (coz he said plastic! you know plastic surgery, its fake rite?)

tapi 2nd time perception (after a few judgement)

megat think romantic is sumthg that last long? like in memories that stay and dont go away..

hurm..which one do you really think it is?

or ada lagi satu judgement, its better for romantic to be plastic coz plastic is more durable and last longer than the fresh 1 right?

pada aku, romantic is nippon paint.. x lekang dek panas, x lapok dek hujan.. ngahaha..

things to ponder..


p/s: ada member aku cakap bendalah kalerfull yang muncul dalam iklan nippon paint yang comel tu adalah seperti taik.. apakah??

p/p/s: aku dah ada habit untuk kaler the 1st statement.. ahaha.. bear with me, dear readers

non-reliable freak

stress nyer haku dengan diri sendiri..

sobs sobs..

aku sangat clumsy sebenarnya..

dan aku selalu memalukan diri sendiri dengan orang yang lebih superior.. or bf.. or even besties.. or even my sis.. kesimpulannya, when i start talking/writing, i make meself look stupid.. -_-"

why??? (mula ar ni tanya soalan bukan2 pada diri sendiri.. haha)

huaaaaaaaaa~ susahnya..

what will it be if i have start working?

this kind of attitude doesnt help AT ALL..

we should be impressing the superior right? not making them thinking that we are non-reliable.. aduh..

now i'm making meself stress again..

or did i make any1 else stress too when you read this?

>.<

Saturday, April 2, 2011

PC-less and School-fool


everyday i have to stay late in school..

due to the face that i am pc-less..

haha..

what happen to my personal computer? haih..

well.. its kinda PERSONAL!! that why it is called personal computer!.. haha..

but its ok..

i'm gonna tell you coz you waste your precious time read my blog.. haha..

my super-hot pc make the adapter cable make a hole to itself right at the wire..

hot right?

blame my cityville.. hahaha..

p/s: i think i need to take a break.. >.<

p/p/s: ouh.. lagi 1, saya rasa orang yang SANGAT suka kucing adalah orang yang manja.. saya suka kucing tapi tak sangat.. jadi equilibrium nye??

ye betul!! what i think is like what u tingtong.. :P

Jyaa~