Thursday, June 6, 2013

Review product: Missha Perfect Cover BB Cream from Naturactor Collection

arini nak buat review product yang pernah beli dari Naturactor Collection..

i prefer to go out with naked face.. 

without any moisturizer, spf to protect my skin from the sun.. 

apa tah lagi pakai mekap.. 

so, bila i know about bb cream, i was searching for the best bb cream from korea.. 

and then i found out about missha perfect cover b.b cream..

the thing is kat mana nak dapat kt malaysia ni??

ouh.. before that, a friend of mine, Aliya introduce to Naturactor Collection. Memang kaw2 punya dia minat Naturactor.. sebab dia ni memang kaki mekap.. haha.. 

yang aku ni pulak, just eyeing on that page.. berkira-kira gak nak try beli ke tak.. 

then, tup2, kat Naturactor Collection Page, missha bb cream yang aku cari tu ada.. ADA!! 

adik aku yang hantu kpop pon dok excited, Aizamia.. yelah.. kat malaysia mana ada missha.. nak2 lagi artis favorite dia ada endorse product missha.. lagi la dia suka.. and dak busuk and adik aku lagi sorang pun, mira terpengaruh gak usha page dia..



tadaa.. dah beli dah dari Naturactor Collection! hehe.. 

bau dia wangi.. suka3.. even my mom pon suka.. 

missha perfect cover bb cream ni memang recommended la.. sebab texture dia tak berdebu macam pakai compact powder, and kadang2 bila kita pakai compact powder, mata kita akan perasan perbezaan kulit asal kita and kulit after pakai compact powder.. tapi kalau pakai missha, its so light that you dont even notice that you are wearing something on your skin.. 

another good thing about missha bb cream ni ialah dia ada spf 42.. ouh plzzz tell me you guys know about spf? the bigger the number of spf, the longer it will protect your skin from the sun.. tapi kalau you dah lap2 muka you with cloth ke hape, of course la u kena re-apply.. 

lately ni aku memang gilakan product yang ada spf.. tolong be conscious about what the sun will do to your skin.. aku dulu duduk sarawak.. panasnya masyaAllah.. and waktu tu aku tak de pon nak pakai payung ke apa.. dan sekarang dah menyesal..  jadi, bb cream helps me a lot.. especially untuk tutup dark pigment yang dah ada atas kulit aku.. dalam masa yang sama dia memperbaiki the outer sel kulit.. itulah kebaikan bb cream.. hehe..

 
nampak tak kulit aku ada cela.. huhu.. nampak kusam kan.. time ni aku kat sg.perak pukul 7pg.. travel dr melaka ke penang.. jadi, bare face sebab kitorg bertolak pukul 12 tengahmalam. so agak ridiculous la kan nak pakai apa-apa kat muka.. ouh.. tau tak my mom bising sebab banyak sangat pigmentation kat muka.. sobs sobs.. 

 
dan yang ni pulak time kat langkawi.. cuaca sangat cerah dan panas.. look how glowy my skin under the sun? thanks to missha bb cream yang dibeli dari Naturactor Collection tu.. hehe.. 

cara penggunaa missha bb cream? senang je.. picit je dari tiub dia tu, tak perlu banyak pun.. and celet kat muka.. ouh.. btw, pernah tengok Star King? cara untuk apply foundation ke hape, untuk look younger.. ye LEBIH MUDA.. cara apply nyer begini:


yang penting masa apply makeup, you kena sapu dia dari tengah dan ke luar.. mengikut kata pakcik mekap artis tu, this way will make you look younger macam song hye gyo.. kenal takkkkk?? hakhak

seriously, pergi la beli dari Zunita, owner pada Naturactor Collection sangat membantu.. dan dia sangat pemurah ok.. jeles je tengok dia bagi souvenir pada customer2 dia.. 

disebabkan aku ni jenis berjimat-jimat pakai.. aku rasa dah dekat dua tahun gak missha bb cream tu berada dalam possession aku.. tapi sekarang dah nak abeh dah tu.. kena cari bb cream semula.. hehe.. 

apa-apa pun, yang penting kena cari product yang sesuai dengan kondisi kulit dan tona kulit ye.. boleh tanya pada Zunita kalau tak pandai nak pilih kaler yang sesuai untuk kulit.. boleh usha blog dia jugak.. ada banyak sangat product sampai rambang mata.. hehe.. happy shopping.. :)

p/s: joining this contest.. terasa nak beli barang mekap lain dari dia.. hehe.. wish me luck.. :P

8 comments:

sweet life said...

skrg bukan orang dok promote CC cream plak kan?

choopp!! muka aku ada pigmentation tak?

Khairahimo said...

yup.. cc.. nk bli nti pas bb abeh..

err.. x prasan lak psl pigmentation tu.. huhu..

Khairahimo said...

mcct btw.. MC collections cover & treatment foundation..

sweet life said...

aku nak tunggu smpai ZZ cream baru sibuk nak beli..
haa... ni lah latest product cream foundation.. lepas ZZ tak de dah..
jimat sikit duit aku :P

Khairahimo said...

hahaha.. sengal..

zunitaramli said...

best review ni :) the best review I've read so far :) congrats for being 1 of 3 earliest contestant in our PRODUCT REVIEW CONTEST and all the best! mana tau menang voucher RM100 plak kan? ;)

Khairahimo said...

:) tq zunita.. hehe.. insya Allah.. nak jugak try mcct baru dengan voucher nti.. ngehehe..

sweet life said...

ok.. ok... skrg barulah aku paham...
aku doakan semoga ko dapat voucher tu.. amin!