Friday, April 5, 2013

nutrilite amway - double x

Minggu lepas aku daftar amway..

finally, aku terjebak dengan product direct selling.. haha.. takde lah.. kalau dipikir2, sume brand pon bermula dengan direct selling.. even tesco or jusco tu pon ada direct selling.. cuma masing-masing ada cara sendiri.. 

mak aku yang menggalakkan untuk daftar amway..

bukan apa.. ayah aku dah makan multivitamin nutrilite amway yang bernama double x.. and dia nampak kesan la.. dari pembacaan aku, ramai gak orang puji produk2 amway.. 

ayah aku diabetic.. ciri-ciri orang diabetic ni ialah lemah, lesu.. macam ayah aku, especially tang kaki.. according to my ayah, kaki dia dah kurang rasa kebas2.. alhamdulillah.. 

amway ni bagus sebab product2 dia, organic.. so, cer pikir, kalo kita jenis makan buah2an segar.. buah2an tu sendiri banyak pesticide.. amway, 100% organic.. so, if kita makan supplement nutrilite yang bernama 'concentrated fruits and vegetables', means, kita memang consume vitamins2 dr buah2an sahaja, minus the pesticide.. 

ok.. jom tukar supplements ke amway.. harga tidak lah mahal.. standard harga supplement kat farmasi.. if you biasa ke farmasi and ushar supplement, then you tau la..  

kalau sesapa ada mak ayah yang dah berumur.. boleh la bagi mereka makan supplement.. 

bukan apa.. bila usia dah meningkat, selera makan pun dah kurang.. berapa banyak zat yang mereka boleh consume dari makanan harian mereka.. plus, ada mak ayah yang sakit, kena jaga calories kan.. 

jadi kita sebagai anak-anak, kena la cuba tolong bantu mereka.. 

ha.. ni rupa double x.. 


credit: amway.com.hk

kalau you jenis yang sangat health freak pon boleh consume ni.. 

or kalau tengah strict diet pun boleh.. 

Macam aku, bila aku on strict diet, makanan aku terbatas.. so, kalau nak dapatkan vitamins tambahan, kena la spend money on supplements.. huhu..

actually, yang double x ni, ada sorang doktor cina kat tempat ayah aku biasa jogging yang promot..

that chinese doctor, is in fact amway dealer..

haaa.. ok.. listen.. nak dijadikan cerita, aku dapat tahu yang amway ni ramai doktor and engineer yang pakai..

sebab apa.. selain dari facts yang produk ni memang bagus; organic, go green thingy and natural.. even the detergent can be used to siram pokok menjadi baja, these doctors and engineers jadi dealer amway untuk money la of course.. haha..

when u register as amway dealer, and u spend money on them, amway reward you with point.. and after some level, you and people under you spend money, you akan dapat komisyen dalam bentuk wang.. ok2. certain2 emporium pon bagi gak reward tapi dalam bentuk voucher kan.. and we have to spend money on them lagi.. aiya.. tapi amway tak.. dia bagi cash and cash ni boleh diturunkan ke anak cucu lagi kalau in case, meninggal.. choi2..

tapi tu lah cara amway give and take dengan pelanggan mereka.. nampak macam MLM kan? haha.. yes.. bezanya, dia takdelah soh ko kuar 20k, then dia soh ko jual 10 item yang dia bagi.. amway ni, we just have to switch and use their product.. takyah jual2 barang dia.. unless, macam aku ni ha.. yang sedang berkira-kira nak aktif ke tak dengan amway..

ask me anything kalau nak tanya apa-apa pasal double x ni or apa-apa lah pasal amway.. 

p/s: aku terjumpa video lecithin e product amway yang dapat bind dengan minyak.. ouh.. plus.. tak salah aku, aku dengar kena makan dengan fiber.. kasi cuci dinding2 pewot.. leh kuar time berr*k.. hahaha.. 


p/s lagi sekali.. peh.. 1st time kot aku promot product.. kan kan.. 

5 comments:

sweet life said...

aku nak amalkan pemakanan yg baiklah...
supplement vic B and C...
ulam-ulaman..
no bicarbonate drinks.. kalo iyer pun sekali sekala je..
fast food? oh... kena jarangkan juga..
no ice in drinks...

wehhh... jamu mak dara tak nak telan ker? hahahaa

Khairahimo said...

hehe.. vit b is good kalo ko sedang belajar.. sb dia boost energy.. tp mgkn akan tmbh selera mkn.. vit c lak good for ur skin too..

fast food? haha.. aritu aku loya mkn kfc.. motif??

carbonated? dh lme gle x bli.. klo ada pon rse klo adik aku bli.. tu je..

jamu mak dara xnk.. lom jd mak dara lg ok.. hahaha

Khai Ching Ang said...

Sy Amway distributor jgk,tp x pnh force org lain beli brg atau join,cuma share apa yg sy tau kpd org lain utk bantu mereka.WeChat:MichaelKCKC 017-4416931(Michael),Michael-Ang@hotmail.com,https://www.facebook.com/dragontooth007 utk contact sy dan sy akn beri servis terbaik utk anda.Thx 4 concern ye.

Nurul Taib said...

Saya amway distrutor..jika ada yang berminat dgn produk amway boleh contact sy 0132226572

Nurul Taib said...

Saya amway distrutor..jika ada yang berminat dgn produk amway boleh contact sy 0132226572